TG-THM0052X
25,50₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-THM0114X
27,00₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-THM0057X
27,50₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-THM0054
28,00₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-THM0053
32,00₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-THM0055
25,50₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
trmgrj-yslacr
25,00₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
trmgrj-hobibhçs.01
65,00₺ KDV Dahil
Yeni Ürün
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-THM0085
27,90₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-SNGR28
21,50₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
TG-SNGR46
22,50₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
Tükendi
TG-THM0056
28,50₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
Tükendi
TG-SNGR66
18,00₺ KDV Dahil
19,10₺ KDV Dahil
Hızlı Kargo
Güvenli Alışveriş
Kategori Video

Salatalık Tohumları

Salatalık, sağlıklı ve sevilen bir bitki olduğu için ekimi de sıklık ile yapılır. Kaliteli ve güvenilir yerlerden alınan salatalık tohumu ile verimli ve lezzetli ürünler elde edilir. Bahçecilik ve tarım alanındaki tecrübesi ile tarimgaraj.com’un ürün çeşitliliği içinde yer alan üstün kaliteli tohumlar, deneyimli ya da deneyimsiz, her kullanıcı için uygun. Toros salatalık tohumu gibi dayanıklı ve güçlü bitkiler veren ürünlerin hepsini tek çatı altında kolayca bulabilirsiniz.

Salatalık yetiştiriciliği günümüzde, neredeyse her coğrafyada yapılan bir uygulamadır. Salatalık oldukça geniş bir ürün türüne sahiptir ve uygun şartlarda kolay şekilde yetişebilir. Açık tarla şeklinde olabildiği gibi, serada da salatalık yetiştirilebilir.

Salatalık Tohumu

Salatalık tohumu, pek çok bölgede ekimi yapılan bir ürün grubudur. Yüksek verim ve lezzetli ürün için ekim şartlarına dikkat etmek kadar iyi tohum kullanmak da oldukça önemlidir. En iyi salatalık tohumu hangisi diye merak ediyorsanız; ürünün yetişeceği toprağı, iklimi ve elde edilecek hasattan beklentinizi göz önüne alarak, karar verebilirsiniz. Ayrıca en iyi tohumun daima kaliteli ve güvenilir tohum olduğunu da unutmamalısınız.

Salatalık Tohumu Çeşitleri

Oldukça geniş bir yelpazede yer alan salatalık tohumu çeşitleri her tipi ile sevilen bir ürün grubu olmayı başarır. Farklılık coğrafyalarda karşınıza çıkabilecek olan salatalık tipleri için farklı tohum kullanımı gerekmektedir. Badem salatalık tohumu gibi lezzetli ve bilindik çeşitlerin ekimi için daima güvendiğiniz tohumları tercih etmelisiniz.

Kornişon Salatalık Tohumu

Kornişon salatalık tohumu ile elde edeceğiniz kornişon salatalıklar, en küçük tür olarak bilinir. Salatalık ürün grubu içindeki bu küçük tür, genellikle konserveler ve turşular için kullanılır. Tam olgunlaşmamış olarak hasat edilirler ve iyi tohumlar ile yüksek bir ürün verim elde etmek mümkün. Açık tarla yetiştiriciliği için uygun olan bu grup, mevsim boyunca ürün verebilir.

Hibrit Salatalık Tohumu

Melez tohum olarak da bilinen hibrit salatalık tohumu iki farklı türün çaprazlanması sonucunda elde edilmiştir. Hibrit salatalık tohumu ile daha dirençli bir ekim deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu tip tohumlar, dış etkenlere daha dayanıklı oldukları için sıkça tercih edilirler.

Sırık Salatalık Tohumu

Açık tarla ya da sera yetiştiriciliğine uygun olan sırık salatalık tohumu ile hoş kokulu ve lezzetli bir salatalık hasadı yaşayabilirsiniz. Yüksek verimliliği bulunan bu türün, adapte olma özelliği nedeniyle pek çok bölgede ekimi yapılan bir tür olma özelliğini taşır. Taze tüketmek için don derece uygun olan sırık salatalık, iyi bir tohumla mevsim boyunca ürün verecektir.

Turşuluk Salatalık Tohumu

Turşu yapımı için tercih edilen salatalık türü için uygun olan turşuluk salatalık tohumu yaz aylarında en sık hasat alınan türlerden olmaktadır. İnce kabuklu olduğu için turşu tariflerine uygun olan bu tür, verimliliği yüksek bir üründür. Tam performans ile yüksek kalitede ürün hasadı için salatalık tohumu nasıl alınır diye düşünüyorsanız, tarimgaraj.com’dan güvenli alışveriş imkanı ile tohum alabilirsiniz.

Salatalık Nasıl Ekilir?

Salatalık tohumu nasıl ekilir derseniz, mutlaka işlenmiş bir toprak olması gerektiğini unutmayın. Nemli ve işlenmiş ve yumuşak toprağa bırakılan tohumların üzeri, 2 ile 2.5 cm’e kadar ince elenmiş toprak ile kapatılmalı. Eğer kurak bir bölge ise açılan her ocağa 5 – 8 adet tohum bırakılırken, nemli bir bölge ise 2 – 3 tohum yeterli olacaktır. Ayrıca fazla yağışa maruz kalacak bir yerde ise ocağın üzerine daha fazla toprak konabilir.

Uzun salatalık tohumu gibi tüm salatalık tohumları, nemli toprağı severler. Ayrıca pek çok farklı toprak türünde yetişebilmesinin yanı sıra zengin tınlı ya da kumlu toprakta daha verimli hasatlar elde edilebilir. İyi drenajlı bir toprak da salatalık verimi için olmazsa olmaz bir unsurdur.

Salatalık Ne Zaman Ekilir?

Mevsim şartları gereğince ekim ayı, salatalık tohumu ne zaman ekilir sorusunun cevabı olmaktadır. Bu aylarda yapılan ve doğru uygulanan ekim yöntemleri ile dilediğiniz salatalık çeşidini yetiştirebilirsiniz. Serada yetiştirilecekse, uygun sıcaklık ve koşullar önemlidir. Açık tarlada ise salatalığın çok düşük sıcaklıkları sevmediğini göz önünde bulundurmanız gerekir.

Salatalık Hangi Ayda Çimlenir?

Ekim yapıldıktan sonra şartlar da uygunsa 8 ila 10 gün, salatalık tohumu kaç günde çimlenir sorusuna cevap olacaktır. Bu süreçte, tohumu nemli tutmak oldukça önem taşır.

Salatalık Tohumu Nasıl Saklanır?

Salatalık tohumu hangi ayda ekilir ise ekilsin, tohum saklama koşulları dikkat ister. Kuru, nemsiz ve karanlık bir ortam salatalık tohumları için ideal olacaktır.

Salatalık Tohumu Fiyatı

Salatalık tohumu fiyatları her bütçeye uygun olup, sağladıkları yüksek verimlilik nedeniyle memnuniyet yaratırlar.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR