4 Aralık, 2023

OKULDA BURS'A DÖNÜŞEN YUMURTALAR | Tarım Garaj Haberler

OKULDA BURS'A DÖNÜŞEN YUMURTALAR...

OKULDA BURS'A DÖNÜŞEN YUMURTALAR...

OKULDA BURS'A DÖNÜŞEN YUMURTALAR

Afyonkarahisar Sandıklı ilçesinde okulun bahçesinde kurulan kümeste çocukların hem okul sevgisi artırılıyor hem de tavuklardan elde edilen yumurtaların satışından elde edilen gelirle 19 öğrenciye burs veriliyor.

Sandıklı Hisar Mahallesi'ndeki Barbaros Ortaokulu'nun bahçesinde 300 m² alanda, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak okulu sevdirmek amacıyla kurum idaresi tarafından geçötiğimiz yıl kümes kuruldu. Jeotermal enerjiyle ısınan, tam donanımlı otomatik yem ve suluk makineleri ile folluk yerleştirilen kümeste 300 tavuk bulunuyor.

OKUL MÜDÜRÜ; ‘GELİRLERİMİZ ARTARSA, OKULA BİR TEKNOLOJİ LABORATUVARI KURMAK İSTİYORUZ’

Okul idaresi kümesi, çocuklara okulu sevdirmek ve hayvan sevgisini aşılayabilmek için kurduklarını söyledi. Daha sonraki süreçte işin profesyonel bir yöne evrildiğini belirtirken, şöyle konuştu:

"Şu anda kümesimizde 300 tavuğumuz var. Günlük yumurta üretimimiz çok güzel ancak biraz yem girdimiz fazla. Onu da bazı sponsor firmaların desteğiyle karşılıyoruz. Tavukların yumurtalarının satışından elde edilen geliri de 19 öğrenciye olarak geri dönüyor. Adana'dan bir veteriner hekim de ücretsiz olarak bize danışmanlık hizmeti veriyor. Kümesteki tavukların bakımını çok iyi şekilde sürdürülüyor. Hayvanların bakımı için hafta sonu da öğretmen arkadaşlarımız dönüşümlü olarak okula geliyor. Yem ve su takiplerini sürekli yapıyoruz. Yumurtalar da düzenli bir şekilde toplanıp. Öğretmenlerimize ve marketlere satıyoruz. Gelirlerimiz artarsa, okula bir teknoloji laboratuvarı kurmak istiyoruz. İnşallah onları yapmayı planlıyoruz. Bazı öğrencilerimize derslerinde yardımcı olmak amacıyla tablet alacağız. Yani, elde ettiğimiz bütün gelirlerimizi öğrencilerimiz ve okulumuzun ihtiyaçları için kullanmayı sürdüreceğiz. Öğrenciler de tavuklara ilgi gösteriyor ve yumurta toplamayla bazı bakım konularında yardımcı oluyorlar.”

Etiketler: tarım garaj, haberler, hayvancılık haberleri, ilginc haberler, tavukçuluk haberleri
Aralık 03, 2020
Listeye dön