4 Aralık, 2023

Hangi Tarım Sendikası Nereye Bağlıdır? | Tarım Garaj

Hangi Tarım Sendikası Nereye Bağlıdır?

Hangi tarım sendikası nereye bağlıdır?

Tarımsal faaliyetlerde bulunanlar ya da tarım alanında işçi olarak çalışanlar sendikaları mutlaka incelemelidir. Bir sendikaya üye olarak haklarınızı daha iyi öğrenme, sendikal faaliyetlere katılma gibi çeşitli artılardan da faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda sendikalar üyelerinin haklarını savunma konusunda en aktif kuruluşlardır. Bu açıdan bakıldığında da tarım ve ormancılık hizmetleri alanında çalışan işçilerin sendikalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasında fayda var.

İlk olarak akıllara gelen soru ise hangi tarım sendikası nereye bağlı olacaktır. Bu konuyu sizler için mercek altına aldık. Halihazırda Türkiye’de tarım sendikaları sayısı oldukça fazla. Bu sendikaların bazıları bağımsız olarak faaliyetlerini devam ettirirken bazıları da çeşitli konfederasyonlara bağlanma kararı alabiliyor. İşte sendikalar ve bağlı oldukları konfederasyonlar!

TARIM ORKAM-SEN

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası KESK’e bağlıdır. Merkezi ise çok sayıda sendika gibi Çankaya/Ankara’da bulunuyor.

TÜRK TARIM ORMAN-SEN

Türkiye Tarım, Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası’nın merkezi Ankara’nın Cebeci semtindedir. TÜRK TARIM ORMAN-SEN ülkemizin en aktif konfederasyonlarından biri olan Türkiye Kamu-Sen’e bağlıdır.

TOÇ BİR-SEN

Kısaca TOÇ BİR-SEN olarak adlandırılan Tarım- Orman Çalışanları Birliği Sendikası Memur-Sen’de bağlanma kararı almış olan sendikalardan biridir. TOÇ BİR-SEN merkezi Ankara’nın Altındağ semtinde bulunuyor.

BATOÇ-SEN

Bağımsız Tarım Orman ve Çevre Sendikası yani kısa adıyla BATOÇ-SEN ise BASK’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren sendikalardan biridir. BATOÇ SEN merkezinin Ankara’nın Çankaya semtinde yer aldığını da ekleyelim.

TOÇ HAK-SEN

Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası tercihini HAK-SEN’e bağlı olarak faaliyet göstermekten yana kullanıyor. TOÇ HAK-SEN’in merkezinin Ankara’nın Demirtepe semtinde bulunduğu bilgisini de aktaralım.

TÜM TOT-SEN

Tam adı Tüm Tarım, Orman ve Toprak Mahsulleri Çalışanları Sendikası olan TÜM TOT-SEN Çankaya semtinde yani Ankara’da merkezi olan sendikalardan biridir. Bağlı olduğu konfederasyon ise TÜM MEMUR-SEN oluyor.

Türkiye tarım sendikaları

TARIM ORMAN İŞ

Tarım ve ormancılık alanında en aktif sendikalardan biri de TARIM ORMAN İŞ oluyor. Tam adı Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası olan bu sendikanın merkezi Ankara’nın Çankaya semtidir. Sendikanın BİRLEŞİK KAMU-İŞ’e bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü de eklemek gerekir.

ATORSEN

ATORSEN yani Anadolu Tarım Orman Çalışanları Sendikası merkezi Çankaya/Ankara olan sendikalar arasında yer alıyor. ATORSEN bu alanda faaliyet gösteren çok sayıda sendikadan farklı olarak bağımsız bir şekilde faaliyetlerine devam etmeyi seçmiş bir sendikadır. Herhangi bir konfederasyona bağlı olma kararı alınmadı.

YURT-TARIM SEN

YURT TARIM-SEN yani Yurt-Tarım ve Orman Çalışanları Sendikası Yozgat merkezli olarak çalışmalarını sürdürüyor. YURT-SEN’e bağlı olduğu bilgisini de bilmeyenler için aktaralım.

ŞEHİT GAZİ-SEN-TARIM-ORMAN

Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları İle Vatansever Kamu Görevlileri Tarım Orman Sendikası merkezi Şırnak’ın Silopi ilçesinde yer alıyor. Bu sendikanın da bağımsız olarak faaliyetlerini devam ettirdiğini belirtebiliriz.

MİL-TARIMORMANSEN

Tam adı Manevi, İlkeli ve Liyakatli Vatansever Tarım ve Orman Çalışanları Sendikası olan MİL-TARIMORMANSEN Ankara’nın Çankaya semtinde merkezi olan bir sendikadır. MİL-SEN’e bağlı olduğu bilgisini de aktarmak gerekir.

ŞEHİT GAZİ TARIM ORMAN BİRLİK-SEN

Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Tüm Kamu Çalışanları Tarım Orman Birlik Sendikası bağımsız olarak faaliyette olan bir sendikadır. Merkezi Üsküdar/İstanbul’da yer alıyor.,

TÜM-TOÇ-SEN

Tarım ve Orman Çalışanları Sendikası ise TÜM MEMUR-SEN’e bağlıdır ve merkezi de Ankara’nın Çankaya semtindedir.

TÜM KAMU-SEN TARIM-ORMAN

Tüm Kamu Çalışanları Tarım Orman Sendikası bağımsızdır ve merkezi de Kocaeli’nin Darıca semtinde yer alıyor.

HÜRRİYETÇİ TARIM ORMAN SEN

Hürriyetçi Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bursa’nın Osmangazi semtinde merkezi olan sendikadır ve bu sendika da bağımsızdır.

Etiketler: Blog yazısı
Ocak 26, 2023
Listeye dön