Bamya Tohumları
Yaz aylarının sevilen sebzelerinden olan bamya; ortası mor, sarı ya da beyaz çiçeklere sahip bir bitkidir. Çiçek açtıktan sonra, odacıklı yapıları içinde yetişen beyaz bamya tohumu yenilmektedir. Harika çiçekleri ile çok yıllık ya da yıllık olarak ekimi yapılabilir. Son derece yüksek vitamin ve mineral oranına sahip olan bamya tohumu, pek çok şifa verici özelliğe sahiptir. En kaliteli ve verimli tohumları bulabileceğiniz tarimgaraj.com’da en uygun bamya tohumu fiyatı ile karşılaşabilir ve güvenli bir sipariş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Bamya tohumu, pek çok insan tarafından faydalı bulunur ve özellikle yaz aylarında taze bamya tüketimi de oldukça yüksektir. Bu nedenle bamya ekimi sıklıkla yapılır ve bereketli bir hasat için gerekli şartlar sağlanmaya özen gösterilir. Kaliteli ve güvenilir bamya tohumları ile iyi bir hasat elde etmeniz zor olmayacaktır.
Bamya Tohumu Nasıl Ekilir?
Bamya, sıcak havalarda yetişen bir bitki olduğu için toprağın yeterli sıcaklığa erişmesi önemlidir. İşlenmiş ve nemli toprağın 2.5 cm derinliğine yerleştirilen tohumlar, bamya tohumu nasıl ekilir sorusunun cevabıdır. Düz tarlaya 15 – 20 cm aralıklar ile ekilen tohumlar, oldukça hızlı büyürler. Ekim sırasında dikkat edilmesi gereken nokta, tohum aralıklarının sıkışık olmamasıdır. Sıkışık ekilen tohumlarda, hasat daha az olmaktadır.
Bamya tohumları ekilirken, bazı çiftçiler tohumları bir gece suda bekletip, ekmeyi tercih edebilirler. Bamya, güneş ışığını sever ve çamursu topraktan hoşlanmaz.
Bamya Tohumu Ne Zaman Ekilir?
Bamya tohumu ne zaman ekilir diye merak ediyorsanız, cevap ilkbahar aylarıdır. Toprağın ısınmaya başladığı ve don olaylarının bittiği ilkbahar mevsimi, bamya tohumu ekmek için en uygun zaman dilimi olarak kabul edilir. Drenajı iyi olan topraklara ekilen bamya tohumlarını, haftada bir kez sulamak yeterli olmaktadır. Bamya, uygun şartlarda oldukça hızlı büyüyen bir bitki olarak kolay yetiştirilebilir.
Bamya Tohumu Fiyatı
Hem ekim yapmak, hem de tohum halinde tüketim için ideal olan bamya tohumu, hemen mevsim bulunur. Bamya tohumu fiyat aralığı ise oldukça makul olup, sağladığı sayısız faydaya göre son derece uygundur. Kaliteli ve iyi bamya tohumları ile ekimden en iyi performansı sağlar ya da tohum olarak tüketecekseniz de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Bamya Tohumu Faydaları
Bamya tohumu ne işe yarar derseniz, cevabı oldukça geniştir. Lif açısından çok zengin olan bamya tohumu, son derece zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinir. Kalsiyum, çinko, demir ve folik asitin yanı sıra B vitamini, C vitamini ve K vitamini gibi farklı ihtiyaçlarınıza en sağlıklı şekilde cevap verecektir. Sindirime yardımcı olması ve kilo vermeye katkı sağlaması nedeniyle son yıllarda dikkatleri çeken bamya tohumu, kansere karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir. Gerçek bir protein deposu olduğu gibi göz sağlığına iyi gelir ve kolesterolü dengeler. Diyabet ve astım hastaları için de şifalı kabul edilen bamya tohumu, karaciğer sağlığını da korur. Ayrıca bamya tohumu faydaları arasında; menisküs, sıvı kaybı, eklem ağrısı ve kireçlenme gibi dizde oluşan ağrılara iyi gelmesi de sayılır. Bamya tohumunun, stresi de azalttığı kanıtlanmıştır.
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?
Sayısız ve eşsiz faydalarına karşın bamya tohumu nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız, tane ya da toz halinde kullanım için uygundur. Tane olarak yutulabilen tohumları, yoğurda karıştırıp tüketmek de mümkün. Ayrıca bamya tohumlarını; suda bekletip, bu şekilde de kullanabilirsiniz. Ezerek, toz haline getirilen bamya tohumlarını, dilerseniz bu hali ile de tüketebilirsiniz.